Inredning

Inredning

Tro det eller ej men inredning är en väldigt viktig del av en renovering, speciellt om det är en renovering som sker inomhus. Ett rum är inte fullständigt förrän alla detaljer finns på plats. Inredning är också ett sätt att förnya utan att behöva göra en helrenovering av sin bostad.

Inredning beskrivs som en form av interiörkonst, där man använder sig av diverse möbler, färg, prylar och andra föremål för att dekorera och möblera ett rum. I inredning ingår även tapeter, tyger och belysning. Inredning finns egentligen överallt, till och med i fordon. Samtliga inredningar har sin särprägel och funktion för att fungera optimalt i sin miljö.

Inredningen kan ha olika underkategorier för specifika rum: badrum, kök och vardagsrum exempelvis. Tanken är att man ska utforma dessa rum så att man har en plats där man trivs. Det ska göras enligt sina egna preferenser och sin egen smak så att man inte vantrivs i stället. Några viktiga faktorer som kan påverka inredningen är livssituationen, arbetet, ekonomin och fritidsintressen. Oftast brukar detta återspeglas i sin inredning och hur ens hem ser ut.

När man ska inreda finns det ett par saker att tänka på innan man börjar, precis som man ska innan man börjar renovera. Att inreda en hall till exempel kan vara utmanande eftersom det är en liten yta att röra sig på. Med hjälp av färg och speciella tips går det däremot att få små ytor att se mycket större ut. En fondvägg kan ge intrycket av att rummet ser rymligare ut. Det gäller även att möblera rätt eftersom möbler kan ta upp stor plats så att det känns trångt.

Med små medel kan man enkelt förvandla ett helt rum. Tavlor, gardiner och ljus är enkla medel som kan förvandla ett helt rum.